Valimiz Gökmen Çiçek ten Üretime Başlayan Kadın Kooperatifine Ziyaret

VALİMİZ GÖKMEN ÇİÇEK'TEN ÜRETİME BAŞLAYAN KADIN KOOPERATİFİNE ZİYARET

Valimiz Gökmen Çiçek, Develi Kaymakamlığı, Develi Belediyesi ve Öksüt Madencilik iş birliğiyle hayata geçen Kadın Üreticileri Geliştirme Projesi kapsamında faaliyete başlayan Üretim Tesisi ve Gacer Kafe'ye ziyarette bulundu.

Çeşitli gıda maddeleri ile el işleri, hijyenik ve konforlu şartlar üretilerek Gacer Kafede satışa sunulacak. Bu sayede bir araya gelme fırsatı da yakalayacak olan Kadın Üreticiler, ev ekonomilerine önemli ölçüde katkı sağlayacak. Kadın Üreticilerin ürettiği el emeği ürünlerine kolayca ulaşacak olan hemşerilerimiz, Gacer Kafede hoş vakit geçirme imkanına da sahip olacak. Develi Halk Eğitim Müdürlüğü, Develi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Develi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Öksüt Madencilik Halkla İlişkiler Birimi'nin uzun soluklu ve özverili çalışmaları sonucunda hayata geçen Kadın Üreticileri Geliştirme Projesi, Develi'de yaşayan tüm kadın ev sahiplerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

“Öznesi Kadın Olan Projeler” üretmeye devam edeceklerini verecekler Öksüt Madencilik Çevre, Sosyal ve Yönetişim Direktörü Pelin Usta Özkayhan “Kadın Üreticileri Geliştirme Projesi'yle kadınlar, bir yandan ev ekonomilerine katkı sağlarken, diğer yandan toplumdaki yerleri daha da sağlamlaştıracaklar. Öksüt Madencilik olarak, kadınların yaşama değer kattıklarına ve yaşamına dair her alandaki yaygınlığın rol modellerine inandıklarına. Bu süreçte Kadın Üreticilerimize ve çevre desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Gökmen Çiçek Beyefendi olmak üzere, Develi Kaymakamımız Sayın Mehmet Tunç ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Cabbar'a şükranlarımızı sunar, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.''

Proje kapsamında doğal sebze, meyve, ev yemekleri, unlu mamuller, süt ürünleri gibi içerikler ile el işlerinin hijyenik gıda koşullarında satışa sunulacağını söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Cabbar “Sayın Valimiz Gökmen Çiçek'in destekleriyle faaliyetine başlayan üretim tesisi ve Gacer Kafe'nin hem kadınlara hem de Develimize hayırlı olmasını dilerim. Üreterek ilçemiz ekonomisine verebilecek olan Kadın Üreticileri Geliştirme Projesi örnek olarak kadınlarımızı tebrik ediyor; hemşerilerimi destekleyerek davet ediyorum” dedi.

Üretim Tesisi ve Gacer Kafenin faaliyetin elde edilmesinden duyduğu memnuniyet dile getiren Kaymakamımız Mehmet Tunç “Başarma azmi, çalışma disiplini ve üretim çeşitliliğini ortaya koyan fedakâr ve çalışkan üretici kadınlarımızı tebrik ediyor; Sayın başta Valimiz Gökmen Çiçek olmak üzere kuruluşunu hayata geçirmek için emeğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

1'i merkezde 16'sı ilçelerde olmak üzere inşaat 17 kooperatif kurduklarını ifade eden Valimiz Gökmen Çiçek “Kayseri, Anadolu'nun ortasında bir yıldız ve önemli bir ticaret merkezi. Biz valiliğimiz, kaymakamlıklarımız ve belediye başkanlıklarımızla beraber gönderi 17 tane kadın kooperatifi kurduk. Geçen gün Develi'ye gidip ziyarette Develi'nin atak geçtiğini gördüm. Maşallah onlar da çok kısa süre içinde bu nezih üretim tesisi ve Gacer Kafe'nin faaliyetine büyüleyici. Emeği geçen Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve Öksüt Madencilik'e çok teşekkür ediyorum. Tüm Develili hemşerilerimizi kadınlarımızın bu gayretine destek vererek davet ediyor; Develimize hayırlı olmasını kutlamalarında açıklamalarında bulundu.

1 Aralık 2022 - 105 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr