Haberler

Uluslararası Develi-Aşık Seyrani ve Tük Kültürü Kongresinin İkincisi İçin Hazırlıklar Başladı

Geçtiğimiz senenin ekim ayında ilki düzenlenen Uluslararası Develi-Âşık Seyrani ve Türk Kültürü Kongresinin ikincisi için hazırlıklara başlandı.

10-11-12 Ekim 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan kongre Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, Develi Kaymakamlığı ve bu sene katkı sağlayacak Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Folklor Enstitüsü ortaklığında Develi Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilecektir. Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevi, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran ve daha birçok akademisyenin çağrılı olarak söyleşi yapacağı kongrede yurt içinden ve yurt dışından yüz akademisyen katılarak Develi, Âşık Seyrani ve Türk Kültürü hakkında bilimsel tebliğlerini sunacak.

Develi, Âşık Seyrani ve Türk Kültürü hakkında derinlikli bilgilerin elde edilip kalıcı bir esere dönüştürüleceği kongrenin geleneksel hale gelmesi için şimdiden çalışmalara başlandığını belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Develi-Âşık Seyrani ve Türk Kültürü Kongresinin çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Develimizin, Aşık Seyranimizin ve Türk Kültürümüzün uluslararası arenada akademik düzeyde tanıtılmasına imkan sağlayan kongremize destek veren kurumlarımıza ve tüm akademisyenlere şimdiden teşekkür ederim.”

Kongrede sunulan bilimsel tebliğler Develi, Âşık Seyrani ve Türk Kültürü başlıkları altında üç ayrı kitap olarak basılacaktır. Kongreyle ilgili merak edilen bilgilere http://www.develikongre.org/ sitesinden ulaşılabilir.

17 Mayıs 2019 - 588 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr