Tarihi Aslan Ev'in Restorasyon Çalışması Başladı

Mülkiyeti belediyemize ait olan, Reşadiye Mahallesi Şehit Selçuk Özdil Sokağına bulunan tarihi Develi evi Aslanlı Ev’in restorasyon çalışması başladı.

Restorasyon projesinin evin orijinal dokusuna ve bulunduğu mahallenin tarihi yapısına uygun olarak yapılacağını belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Tarihi Develi evlerinin simge değerlerinden olan Aslanlı Ev için restorasyon çalışmalarına başlanmıştır. Develimizin tarihi ve kültürel miraslarının gelecek nesillerimize aktarılmasını sağlayacak bu projemiz büyük önem arz etmektedir. İnşallah bu projemizin tamamlanmasının ardından diğer kültür varlıklarımızı da restore edip tekrar gün yüzüne çıkararak hemşerilerimizin kullanımına sunacağız” açıklamalarında bulundu.

30 Eylül 2021 - 90 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr