Sabri Ülker Bilim Ödülü Hemşerimiz Elif Nur Fırat Karalar'ın

Bu yıl 7.’si verilen Sabri Ülker Bilim Ödülü, Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi hemşerimiz Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar’a verildi.

Harvard Üniversitesi bünyesinde genetik ve kompleks hastalıklar üzerine araştırmalar yapan Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi ile iki yılda bir gerçekleştirilen sempozyumda düzenlenen törende, Sabri Ülker Bilim Ödülü, hücre bölünmesi ve iletişiminde kritik rol oynayan sentrozom ve silyum olarak bilinen hücre yapılarının nasıl oluştuğuna ve görev yaptığına cevap arayan Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi hemşerimiz Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar’a verildi.

Bilim insanı hemşerimiz Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar’ın uluslararası akademik camiada büyük takdir kazanan çalışmalarının ve Sabri Ülker Bilim Ödülü kazanmasının Develi’yi ve kendisini gururlandırdığını belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Çalışkanlığı, üretkenliği ve 3 çocuk annesi olmasıyla birçok başarıya imza atmış hemşerimiz Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar’a şahsım ve tüm Develiler adına çalışmalarında başarılar diliyor tebrik ediyorum” açıklamalarında bulundu.

27 Mayıs 2021 - 112 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr