İlçemizde Şiddetin Sebepleri ve Çözüm Yolları Konuşuldu

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kayseri Temsilciliğince ‘Güven Toplumunun İnşası: Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları’ konulu seminer düzenlendi.

İlçemiz Kadın ve Gençlik Merkezinde yapılan programa Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçemiz AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Doğan, KADEM İl Temsilci Sibel Karaosmanoğlu ve ilçemiz kadınları katıldı. Sosyolog Gökçe Çiçek İlhan’ın şiddetin anatomisi, nedenleri, döngüsü, ortaya çıktığı alanlar gibi birçok konuya değindiği sunumunun ardından Avukat Ensar Maraşlı da şiddetle mücadelenin hukuki boyutunu anlattı. İçinde bulunduğumuz zamanlarda özellikle kadınların şiddete çokça maruz kalındığına değinen ve bunu önlemek için topyekûn bir mücadele vermek gerektiğini belirten Cabbar Başkan “Unutulmamalıdır ki; şiddet hakkı yoktur. Cenab-ı Hakk’ın yarattığı varlıklar olarak hepimiz eşitiz. Barış dini olan İslam’ın müntesipleri olarak bizler dinimizin esaslarını iyi öğrendiğimizde o zaman sadece kadına değil yaratılan herşeye merhamet ve nazarıyla bakmayı öğreneceğiz. Böylesi anlamlı bir program düzenledikleri için KADEM il temsilciliğine teşekkür ediyor, her zaman kadınlarımızın yanında olduğumu gururla belirtmek istiyorum” dedi.

21 Haziran 2022 - 30 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr