Develimize Geçmiş Olsun!

Bugün gün boyu etkisini gösteren yağış sebebiyle Erciyes’ten gelen yağmur sularının da etkisiyle Develi’nin Aşık Seyrani Mahallesi başta olmak üzere muhtelif yerlerde sel baskınlarının sebep olduğu maddi hasarlar meydana geldi.

Aşık Seyrani Mahallesi ve Muammer Kocatürk Caddesi üzerinde sel baskınlarının oluşması haberini alan Develi Kaymakamı Murat Duru ve Belediye Başkanı Mehmet Cabbar mevcut durumu yerinde inceleyerek yürütülecek çalışmalar hakkında programlamada bulundular. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’la telefonda görüşen Cabbar Başkan gerekli ekipman talebinde bulundu. Cabbar Başkanın talebi doğrultusunda gerek Kayseri’den gerekse komşu ilçelerden iş makineleriyle sel baskından doğan hasarı gidermek adına KASKİ, AFAD, İlçe Jandarma, İlçe Emniyet ve Develi Belediyesi ekipleri seferber oldu. Kısa sürede suyu tahliye eden ekipler cadde ve sokaklarda oluşan süprüntüleri temizlemek adına ekipmanlarla çalışmalarını devam ettiriyor. AFAD ve Develi Belediyesi Zabıta ekipleri de zarar gören mahalle sakinleriyle görüşerek hasar tespitinde bulundular.

Meydana gelen hasardan dolayı çok üzgün olduğunu belirten Cabbar Başkan “Meydana gelen bu afetten dolayı bir hemşerimizin bile burnunun kanamamış olmasından dolayı şükrediyoruz. Develimiz özellikle de Aşık Seyrani Mahallemiz önemli bir afet atlatmıştır. İnşallah meydana gelen hasarı diğer kurumlarımızın da destekleriyle en kısa sürede gidereceğiz. Rabbim daha beterinden korusun. Develimize ve mahalle sakinlerimize geçmiş olsun. İnşallah el birliğiyle bu sıkıntının da üstesinden geleceğiz” açıklamalarında bulundu.

19 Haziran 2020 - 168 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr