Develi'de İleri Teknolojik Tarım ve Hayvancılık İçin İstişarelere Başlandı

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi’deki tarım ve hayvancılığın teknolojinin imkanlarıyla daha da gelişmesi ve veriminin artması için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Kapadokya Teknopark Genel Müdür Bilgin Yazlık’la bir araya gelip istişarelerde bulundu.

Toplantıda öncelikle Develi’deki tarım ve hayvancılık hakkında bilgiler veren Cabbar Başkan “Teknolojik yatırım ve desteklerle Develimiz toprağı, iklimi ve iş gücüyle tarımdan ve hayvancılıktan çok daha fazla verim alacak potansiyele sahiptir. Hem ülke ekonomisine hem Develimize büyük katkı sağlayacak insanlarımızı daha fazla üretime sevk edecek ileri teknolojik yatırımlardan Develimizin de faydalanabilmesi için Develi Belediyesi olarak bizler her zaman olduğu gibi elimizden gelen desteği göstermeye gayret edeceğiz” dedi. Cabbar Başkanın Develi hakkında bilgilendirmesinin ardından Kapadokya Teknopark Genel Müdür Bilgin Yazlık, “Develi Tarım-Hayvancılık ve Enerji Teknolojileri Teknoparkı” başlıklı sunumuyla Develi’de yapılacak böylesi bir tesisin imkân ve önemini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark)’ların; araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri, katma değerli ürünler ortaya çıkardıkları, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferini gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezi olduğunu belirten Yazlık “Develimiz de sahip olduğu potansiyeliyle bu gelişmeleri fazlasıyla hak etmektedir. Develi’nin tarım ve hayvancılık alanında verimini artıracak ve yeni iş sahalarının oluşmasına imkân verecek bu projeye Kapadokya Teknopark olarak bizler de her daim destek olmaya hazırız” dedi.

Gösterdiği yakın ilgiden ve vermiş olduğu kıymetli bilgilerden dolayı Kapadokya Teknopark Genel Müdür Bilgin Yazlık’a teşekkürlerini ileten Cabbar Başkan “Develimizde tarım ve hayvancılığı teknolojik yatırımlarla desteklemek ve potansiyelimizi artırmak için görüşmelerimiz, istişarelerimiz bundan sonra da devam edecektir” açıklamalarında bulundu.

22 Nisan 2022 - 73 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr