Develi'de Cuma Sevinci

Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisine alan korona virüs salgınına karşı uygulanan tedbir politikaları gereği 13 Mart tarihinden beri kılınamayan Cuma namazı, alınan tedbirlerle yurt genelinde olduğu gibi Develi’de de büyük bir sevinçle eda edildi.

Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte Cuma Namazının eda edilmiş olması Develi’de büyük bir sevince vesile oldu. İlçemizin sebze-meyve pazarı ve tüm camilerinde  kılınan Cuma Namazı öncesinde Develi Belediyesi ekiplerince dezenfekte kurallarına uyulması için azami gayret gösterildi. Saf düzeni alınmadan önce cemaate dezenfekte kurallarını hatırlatan ekipler, cemaate maske, tek kullanımlık seccade ve ayakkabılarını koymaları için poşet desteği sağladı. Huzur ve sükunetle Develi’de Cuma Namazının eda edildiğini belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “İki aydan fazla bir süredir eda edemeyişimizden dolayı mahzunluğunu yaşadığımız Cuma Namazını, alınan tedbirlerle yerine getirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Devletimizin aldığı tedbir politikalarıyla normale dönmeye başladığımız bu süreçte hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Sürecin tersine dönmemesi, vaka sayılarının yeniden artmaması için maske takılması ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi gibi izolasyon kurallarına özen gösterilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Camilerimizde omuz omuza saf tutacağımız Cuma namazları yakındır” açıklamalarında bulundu.

29 Mayıs 2020 - 148 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr