Develi Nüfusu 505 Kişi Arttı

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı 2020 yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayım sonuçlarına göre nüfusumuz toplamda 66 bin 250 kişi olarak tespit edildi. Ülkemizin bir çok ilçesi göç vermesinden dolayı nüfus kaybına uğrarken Develi nüfus kaybetmeyerek bir önceki yıla göre nüfusunu 505 kişi artırdı. Buna göre büyükşehir sınırları içerisinde merkez ilçelerden sonra Develi en büyük ilçe olma özelliğini korumaya devam ediyor.

Nüfusun bir şehrin gelişmişliğinde önemli göstergelerden olduğunu belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Geçen yıla oranla bu yıl Develimizde 505 kişilik bir nüfus artışı olmuştur. İnşallah bundan sonraki yıllarda çok daha fazla hemşerimizi bünyemizde barındırarak ve dış göçü engelleyecek önlemler alarak çok daha yaşanabilir bir Develi için tüm gayretimizi göstereceğiz” açıklamalarında bulundu.

4 Şubat 2021 - 158 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr