Cabbar Başkan TÜRKSOY Teşkilatını Makamında Ağırladı

Belediye Başkanımız Mehmet Cabbar, Develi Belediyesinin en önemli kültür-sanat etkinliği olan ve bu yıl 38.’si düzenlenen Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivalinde konserleri ve gösterileriyle göz dolduran TÜRKSOY teşkilatını makamında ağırlayarak teşekkürlerini iletti.

Özbekistan Fergana Şehri Vali Yardımcısı Hurşit Ahmedov, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Daire Başkanı Sancar Mülazimoğlu, Fergana İl Kültür Müdürü Dildorakhon Davlatyorova, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan’dan sanatçılar ve misafirlere katılım belgesi ve hediyelerini takdim eden Cabbar Başkan “Kültürel ve diğer alanlarda şehirlerimizin kardeşlik duyguları ile hareket etmesi, ön plana çıkarılarak bu bağlarımızın güçlendirilmesi bizim olmazsa olmazımız. Bu anlamda her etkinliğimizde bizlere desek veren, ata yurdumuz olan Orta Asya’nın kültür ve değerlerini bizlere tanıtan TÜRKSOY teşkilatımıza şahsım ve tüm hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu yılki festivalimize katılarak bizlere destek veren Özbekistan Fergana Şehri Vali Yardımcısı Hurşit Ahmedov Beyefendi’yi Develimizde ağırlamaktan ayrıca büyük memnuniyet duyduk kardeşliğin daha da pekişmesi, ata yurdumuzla gönül bağımızın güçlenmesi için böylesi güzel etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu. Develi’de olmaktan ve böylesi büyük özveri ve emekle hazırlanan festivale katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Fergana Şehri Vali Yardımcısı Hurşit Ahmedov “Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Hem Fergana vilayet valisi adına hem de oradaki bütün arkadaşlarımız adına sizlere çok büyük selam getirdik. Bildiğiniz üzere dinimiz, dilimiz, kültürümüz aynı olduğu sürece, bir de iki ülkenin cumhurbaşkanlarının arkadaşlığı münasebetiyle ilişkilerimizin güçlenmesinden dolayı burada bulunuyoruz. İnşallah bundan sonrasında da ilişkilerimizi güçlendirmek ve kardeşliğimizi pekiştirmek için sizleri ata yurdunuz Özbekistan’a davet ediyorum” dedi.

TÜRKSOY vesilesiyle 38. Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivaline katılan Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan’dan gelen sanatçılar ve misafirlerle karşılıklı hediyeleşmenin ardından ziyaret hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

3 Ağustos 2022 - 112 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr