Başkan Cabbar’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Engelli vatandaşlarımızın sorunları, yalnızca kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Yapmamız gereken dünyayı engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek; onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır. Ancak bu sayede tüm bireylerin temel hakkı olan yaşama hakkına saygı göstermiş, bu haklarını sonuna kadar kullanmaları için uygun ortamı sağlamış oluruz. Develi Belediyesi olarak çalışmalarımızı planlarken engelli vatandaşlarımızı düşünerek yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Özellikle Engelsiz Yaşam Merkezimizin faaliyete girmesiyle Develimizde engelli kardeşlerimizin hayat standartları daha da kaliteli hale gelecektir.

Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bugünlerimizi sağlık ile yaşıyor olmamız yarınlarımızı da bu şekilde geçireceğimizin garantisini veremiyor. Zihinsel ve bedensel farklılıkların yaşama dair engel oluşturmadığı bir dünya dileği ile 03 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.

Mehmet CABBAR

3 Aralık 2018 - 439 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr