"Aşkın Aşık'ı Bir Şair: Seyrani" Kitabı Basıldı

Develimizin yetiştirdiği ilim adamı M. Kemal Atik Hoca tarafından kaleme alınan “Aşkın Aşık’ı Bir Şair: Seyrani” isimli son kitabı Develi Belediyesi Kültür Yayınları tarafından yayın hayatına kazandırıldı.

Seyrani’nin hayat serüveniyle başlayan 136 sayfalık kitap, Seyrani’nin fikri ve duygusal değişimlerini kronolojik sırayla anlatılıyor. Seyrani’nin ilmi yönünün derinliğine vurgu yapmak için tarihteki İslam alimlerinin (Mevlâna, İbni Arabi gibi) fikirleriyle kıyas yapılan kitabın sayfa sonlarında yapılan atıf ve kitabın sonunda verilen kaynakçayla da akademik ve ilmi hassasiyet gözetilmiş, okuyucunun işini kolaylaştırmış; başka kaynaklara ulaşması için de referans olmuştur. Yalnız Develi’nin değil, Anadolu’nun en büyük halk ozanlarından olan ve ilçemizin simge değeri olan Aşık Seyrani hakkında bir kitabı daha yayın hayatına kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “İlahiyatçı olan Kemal Atik Hocamız bu kitabında kendi uzmanlık alanı olduğu için Seyrani’nin şiirlerindeki dinsel motifleri çok güzel şekilde izah etmiştir. Seyrani hakkında araştırma yapacaklara kaynak eser niteliğinde olan bu kitabın hazırlanmasında kitabın yazarı hemşerimiz Kemal Atik Hocam başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor; eserimizin kültür-edebiyat dünyasında hak ettiği yeri kazanmasını diliyorum. Bu vesileyle büyük ozanımız Seyrani’yi bir kez daha rahmetle anıyorum” açıklamalarında bulundu.

16 Mayıs 2022 - 81 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr