Ahmet ve Akif Kardeşlerden Duyarlılık Örneği

Ahmet ve Akif Şahin kardeşler Afrika’da temiz su sıkıntısı çeken insanlar için kumbaralarında biriktirdikleri 700 lirayı Türkiye Diyanet Vakfı Su Kuyusu Hesabına yatırarak insanlık için duyarlılık ve farkındalık örneği gösterdi.

Okulundaki öğretmeninin “Her göz açıp kapadığımızda Afrika’da bir çocuk açlık, susuzluk ve hastalıktan ölüyor” cümlesinden yüreği yanan Ahmet, kardeşi ile onlara nasıl destek olmaları gerektiklerini annelerine söyleyince, anneleri de harçlıklarını biriktirerek onlara destek olabileceklerini söyledi. Bunun üzerine sekiz ay boyunca 700 lira biriktiren büyük yürekleri makamında ağırlayan Cabbar Başkan “Yaşları küçük ama yürekleri insanlık sevgisi ile dolu bu yavrularımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Rabbim onları yetiştiren anne ve babalarından razı olsun. Herkese örnek olacak böylesi bir davranış gösteren yavrularımız, bizlere insanlığın selameti için her zaman yapılacak bir şeylerin olduğunu göstermişlerdir ” dedi.

24 Ocak 2019 - 194 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
Çok Yakında . . .
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr