Haberler

2. Uluslararası Aşık Seyrani-Develi-Türk Kültürü Kongresi Bildirileri Kitaplaştı

10-11-12 Ekim 2019 tarihinde ilçemizde düzenlenen Aşık Seyrani-Develi ve Türk Kültürü Kongresinde sunulan yüzlerce makale derlenip kitaplaştırıldı.

Develi’nin, Âşık Seyrani’nin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına ve Türk Kültüründe literatüre katkı sağlamak adına ikincisi yapılan kongrede sunulan bilgilerin gelecek nesillere taşınması için kitaplaştırıldığını belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Yüzden fazla akademisyenin katıldığı ve birbirinden kıymetli sunumların yapıldığı İlçemizde Mustafa Aksu Kültür Merkezimiz ve Develi Anadolu Lisemiz tam bir bilgi şölenine ev sahipliği yaptı. Bu bilgi şöleninde sunulan kıymetli bilgiler kitaplaşarak Develimizi, Aşık Seyranimizi ve Türk Kültürünü araştıracak olan meraklılara kaynak eser niteliği taşıyacaktır. Kongrenin başından sonuna kadar büyük emek gösteren ve sonrasında tebliğlerin derlenmesini sağlayan kongre başkanı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Özkan hocama ve düzenleme kuruluna teşekkür ederim. Kitapların basımını yaparak yayın hayatına kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı hemşerimiz Memduh Büyükkılıç’ın şahsında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

5 Ekim 2021 - 65 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr